Ψακή – Κωβαίου Αγγελική Ποιήτρια - Πεζογράφος - Στιχουργός

Η Αγγελική Ψακή – Κωβαίου, ποιήτρια, στιχουργός και πεζογράφος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμοργό. Τελείωσε το γυμνάσιο στην ιδιαίτερη πατρίδα της και το Λύκειο στην Αθήνα. Εκτός από την επαγγελματική της κατάρτιση στην οργάνωση και λειτουργία γραμματειακής υποστήριξης επιχειρήσεων, σπούδασε νεοελληνική λογοτεχνία. Από νεαρή ηλικία ασχολείται με την ποίηση και την πεζογραφία και αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά…

Συνδυάζει την ποίηση με τη στιχουργική και στίχοι της μελοποιήθηκαν από τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Δεσποτίδη σε δύο δισκογραφικές δημιουργίες, που κυκλοφόρησαν με τους τίτλους: «Ω Παναγιά της Αμοργού» και «Της ψυχής μου το φεγγάρι». Επίσης το έργο της «Κυκλάδες» έχει ερμηνευτεί από την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.

Είναι μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Π.ΕΑ στη θέση της Εφόρου.

Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης και έχει βραβευθεί με πρώτο βραβείο σε τρεις απ’ αυτούς. Στους ΚΣΤ΄ ποιητικούς αγώνες των Δελφών της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών» 2011, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο για το ποίημα της «Απολ-λώνειο Ανεσπερο Φως».

Έχει συμμετάσχει σε πολλές κριτικές επιτροπές λογοτεχνικών διαγωνισμών. Έχει μελετήσει τους ποιητές του Μεσοπολέμου και δίνει διαλέξεις. Επίσης, επιμελείται και παρουσιάζει το έργο σύγχρονων ποιητών Ο λόγος της χαρακτηρίζεται από λυρισμό, ευαισθησία και υπερβατικότητα.