Δουνδουλάκης Εμμανουήλ Συγγραφέας, Λογοτέχνης

Ο Εμμανουήλ Δουνδουλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1975. Είναι Επίκουρος Καθηγητής της Π.Α.Ε.Α.Κ., με γνωστικά αντικείμενα την Αγιολογία και την Υμνολογία. Είναι αριστούχος διδάκτορας του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. Πραγματοποίησε σπουδές σε Ελλάδα, Ελβετία και Γαλλία, στη Θεολογία, την Εγκληματολογική Ψυχολογία, την Επαγγελματική Δημοσιογραφία, τη Διοίκηση (Management – Marketing), την Ψυχολογία & τη Συμβουλευτική, την Παλαιογραφία, αποφοιτώντας αλληλοδιαδοχικώς και συνεχώς με άριστα. Υπήρξε επίσης πρώτος σε βαθμολογική κατάταξη κατά την αποφοίτησή του από τις Θεολογικές Σχολές όπου σπούδασε.
Είναι γνώστης της Αγγλικής, της Γαλλικής και της Ιταλικής γλώσσας, καθώς επίσης και βασικών στοιχείων της Αραβικής και της Γερμανικής.
Τυγχάνει ισόβιο μέλος της World Academy of Arts and Culture, Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ν. Ηρακλείου: «Κρητών Λόγος», της ΠΕΛ και μέλος άλλων Εταιριών, Λογοτεχνικού και Επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Μέρος του λογοτεχνικού έργου του (ποίηση, πεζογραφία), καταχωρίζεται στους τόμους 27, 28 & 29 της Μεγάλης Εγκυκλοπαίδειας της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Χάρη Πάτση.
Ποιήματά του γράφτηκαν και μεταφράστηκαν στην Αγγλική, την Αραβική και την Κινεζική γλώσσα, ενώ κάποια από αυτά έχουν μελοποιηθεί και ερμηνευτεί ως τραγούδια, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρήτη.
Στο συγγραφικό έργο του περιλαμβάνονται 25 βιβλία (Θεολογικά, Λογοτεχνικά), 4 από τα οποία είναι γραμμένα στην Αγγλική γλώσσα.
Κύρια βιβλία και μονογραφίες (από τα 25):
Α. Λογοτεχνικά:
1. «Εξ ατόπων λογισμών και ποικίλων εννοιών». Κείμενα κοινωνικού προβληματισμού και ποιμαντικής ευθύνης, εκδ. Proforma Publications, Αθήνα 22017.
2. Δεσμά Υποβρύχια. Ποιήματα Κοινωνικής ευαισθησίας & προβληματισμού, εκδ. Γρηγόρης, Αθήνα 2016 (Τετράγλωσση Ποιητική συλλογή: Ελληνικά, Αγγλικά, Κινέζικα & Αραβικά)
3. Irreconcilable Silence, Athens 2014.
4. Πεζός Οδίτης. Ποίηση – Πεζογραφία, Αθήνα 2013.
5. Ο άγνωστος ποιητής Αντώνιος Χ. Νεονάκης. Συμβολή στην έρευνα και μελέτη των Κρητών ποιητών κατά τον 20ό αιώνα, Ηράκλειο 2012.
6. Αχθοφόρος συναισθημάτων. Ποιήματα – τετράστιχα – Μαντινάδες, Ηράκλειο 2010.
7. Λόγος ενδιάθετος, Ηράκλειο 2008. κ.ά.
Β. Επιστημονικά:
1. Υμνογραφία της Αναλήψεως, εκδ. Γρηγόρης, Αθήνα 2016.
2. Σύγχρονοι Άγιοι, Όσιοι και χαρισματικοί Γέροντες. Αγιότητα -Κοινωνικότητα –Πολιτισμός, εκδ. Γρηγόρης, Αθήνα 2016.
3. Αγιολογικές Παρατηρήσεις στα Εορτολογικά των Κυριακών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εκδ. Γρηγόρης, Αθήνα 2016
4. Ο Πόκος στην Υμνογραφία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, εκδ. Γρηγόρης, Αθήνα 2014
5. The Saints Holy Relics… of the Mediterranean and the Balkans, Heraklion 2014.
6. Hedone and Odyne in the Lives of the Saints, Heraklion 2014.
7. Αγιολογικά και Υμνολογικά Μελετήματα Β΄, εκδ. Πουρναράς, Θεσσαλονίκη 2012.
8. Αγιολογικά και Υμνολογικά Κείμενα σε Μάρτυρες μηνός Οκτωβρίου, εκδ. Πουρναράς, Θεσσαλονίκη 2007.
9. Αγιολογικά και Υμνολογικά Μελετήματα Α΄, εκδ. Πουρναράς, Θεσσαλονίκη (2006).
10. Η καύση των Νεκρών στην Ορθόδοξη Εκκλησία, εκδ. Πουρναράς, Θεσσαλονίκη 2003. κ.ά.
Ε-mail: doundoumanos@yahoo.com