«Έφυγε» από τη ζωή, η ποιήτρια Ελένη Μπουρίτσα-Μουζάκη

«Έφυγε» από τη ζωή, η ποιήτρια Ελένη Μπουρίτσα-Μουζάκη, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, έχοντας κάνει μια πλούσια συγγραφική διαδρομή.

Η Ελένη Μουζάκη – Μπουρίτσα γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Πλάκα, έχοντας ρίζες από Ζάκυνθο και Σμύρνη.

Για πολλά χρόνια ήταν διοικητικό στέλεχος στις επιχειρήσεις του αδελφού της Ελευθερίου Μουζάκη τη γνωστή Κλωστοβιομηχανία Μουζάκη.

Ποίηση έγραφε από τα μαθητικά της χρόνια, ενώ άρθρα, ποιήματα και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε ανθολογίες, περιοδικά κι εφημερίδες.

Είχε διακριθεί για το λογοτεχνικό της έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας λάβει το Α΄ βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.), το  Α΄ βραβείο Δελφών της Π.Ε.Λ., το Α΄ βραβείο της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, το Α΄ βραβείο της Ένωσης Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης Θεσσαλονίκης, καθώς είχε βραβευθεί και από τον Φιλολογικό Σύλλογο Αγρινίου Κώστας Χατζόπουλος, από την Αμφικτιονία Ελληνισμού με το βραβείο «Θεόκριτου» όπως ακόμα και σε παγκόσμιο διαγωνισμό με θέμα Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο με το βραβείο «Ευριπίδη».

Πολλά ποιήματα της έχουν μελοποιηθεί, ενώ στο CD «Οι Άγγελοι του Αιγαίου» έχουν συμπεριληφθεί ποιήματά της σε μουσική Γιώργου Βούκανου.

Η πρώτη ποιητική της συλλογή «Το Άδυτον φέγγος» κυκλοφόρησε το 2005 και βραβεύτηκε από την UNESCO. Ακολούθησε δεύτερη έκδοση και εξαντλήθηκε. Την 29η Ιανουαρίου 2008 δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής συναυλία ανέκδοτης ερωτικής ποίησης με τίτλο «Μας τραγουδούσαν τα φιλιά» σε μουσική Γιώργου Βούκανου με την επιμέλεια και παρουσίαση Ντέμις Θ. Μπουρίτσα, υπό την αιγίδα της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών» με εξαιρετική επιτυχία.
Τον Σεπτέμβριο του 2009 κυκλοφόρησαν τρία βιβλία παιδικής ποίησης με τίτλους «Σταθμοί αγάπης», «Τα παιδιά τραγουδάνε» και «Παιδιά περιστέρια».

Τον Σεπτέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε η ποιητική της συλλογή «Η Άρτεμις των αστεριών», αφήνοντας πλέον πίσω της σημαντικό ανέκδοτο έργο.

Είναι μέλος της «Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών», της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών», της «Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς» και της «Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών»

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της Π.Ε.Λ, εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της Ελένης Μπουρίτσα-Μουζάκη.

Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 6/7 ώρα 3μμ στο τρίτο νεκροταφείο