Αγγέλου Θανάσης

Ο Θανάσης Αγγέλου γεννήθηκε στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Αποφοίτησε από το Σμαράγδειο και σπούδασε θέατρο στην Αθήνα στη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη. Έλαβε μέρος και συμπρωταγωνίστησε σε αρκετά κινηματογραφικά και θεατρικά έργα.Το 1975 πηγαίνει στην Ιταλία και σπουδάζει σκηνοθεσία κινηματογράφου στην UNEVERSITA INTERNAZIONALE DEGLI STUDI SOCIALI PRO DEO (LUISS) στην Ρώμη. Συνεργάστηκε με πολλούς παραγωγούς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς του Ιταλικού κινηματογράφου και θεάτρου. Το 1977 η καλλιτεχνική πολιτιστική ένωση της Ρώμης του απένειμε μαζί με τον Βιτόριο Γκάσμαν το βραβείο CHECCO DURANTE.Το 1978 τιμήθηκε με το βραβείο PERICLE D’ ORO. 1979 του απονεμήθηκε το βραβείο NUOVA IMPRONTA από τον Ιταλικό τύπο.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

Το 1965 δημοσιεύονται διηγήματα και ποιήματα του σε περιοδικά και εφημερίδες, ενώ το 1975 γράφει την πρώτη ποιητική συλλογή «ΣΥΛΛΑΒΙΖΟΝΤΑΣ» .Το 1977 το σενάριο για τον Ιταλικό κινηματογράφο «ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ». Ακολουθεί η ποιητική συλλογή «ΕΝΑΤΗ ΗΜΕΡΑ» και δυο θεατρικά έργα, το «ΚΟΝΙΑΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» και το «ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΑ». Ακολουθούν τα μυθιστορήματα «ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ» «ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ» ΚΑΙ (Σε συνεργασία με τον Νικόλαο Μεταλληνό) το μυθιστόρημα «ΒΡΟΜΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ». Το 2012 γράφει το μυθιστόρημα. «Ο ΗΧΟΣ ΤΩΝ ΤΕΝΕΚΕΔΩΝ» και ακολουθούν το 2013 «ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ». ΤΟ 2014 «ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ» και το ΘΕΑΤΡΙΚΟ «ΈΣΧΑΤΟ ΟΡΙΟ» Το 2015 την ποιητική συλλογή «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» το 2016 την ποιητική συλλογή “TΑΞΙΔΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ” το ποιητικό έργο ωδή στο ΆΣΒΕΣΤΟ ΦΩΣ και το θεατρικό “ΑΝ ΔΕΝ ΉΣΟΥΝ ΕΣΥ”.

Έχει τιμηθεί από την INTERNATIONAL ART ACADEMY, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΒΑΦΗΣ 2015 με το βραβείο << ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ>>. Από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ (Ε.Π.Ο.Κ.) με ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΓΕΡΑΣ για την προσφορά του στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό. Από την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ με ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ για την ποιητική συλλογή ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και την συμβολή του στην λογοτεχνία και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Το 2016 ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΙΜΉΣ ΧΡΥΣΌ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΉ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. ΤΟ 2016 Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ UNESCO ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ- ΙΘΑΚΗΣ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΔΗ ΣΤΟΝ Δ. ΣΟΛΩΜΟ. Από την Π.Ε.Λ το 2015 στους ΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΈΠΑΙΝΟ. ΤΟ 2016 τιμητική διάκριση και το 2017 ΈΠΑΙΝΟ Το μυθιστόρημα του ΠΕΙΡΑΣΜΌΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΊΑ ανεδείχθη από την Ε.Π.Ο.Κ το ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ για το 2017, Το θεατρικό ΑΝ ΔΕΝ ΉΣΟΥΝ ΕΣΎ παίρνει ΠΡΏΤΟ ΒΡΑΒΕΊΟ στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Ε.Π.Ο.Κ καθώς και το ποίημα του ΟΜΟΜΗΤΡΕΣ παίρνει ΠΡΏΤΟ ΒΡΑΒΕΊΟ. Από το ΠΕΡΙΟΔΙΚΌ ΛΟΓΟΥ, ΤΕΧΝΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΕΛΑΙΝΩ΄ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ρυθμομετρικής ποίησης στον ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ <<ΜΑΝΑ>> ΠΟΙΗΜΑΤΑ του έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες. Καθώς και και τστον 28 29 τόμο την Εγκυκλοπαίδειας ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ