33οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ποίησης από την Π.Ε.Λ.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν την 9 και 10 Ιουνίου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών. Ήταν ένα διήμερο με πνευματική και ψυχική ανά(σ)ταση με το Δελφικό φως να πλημμυρίζει όσους βρέθηκαν στο σύμπαν του ιερού αυτού χώρου! Έλληνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ένωσαν τη φωνή τους, σε μια μοναδική ποιητική συνύπαρξη! Έδωσαν το «παρών» και διαγωνίστηκαν για ένα κλωνάρι δάφνης αποδεικνύοντας πως, παρά τις χρόνιες συστηματικές επεμβάσεις πάνω στις αξίες έξωθεν και έσωθεν, υπάρχει το «ευ αγωνίζεσθαι» και η ευγενική άμιλλα ζει!

Μέσα από εκατοντάδες συμμετοχές αναδείχτηκαν τα καλύτερα ποιήματα και απαγγέλθηκαν με συγκίνηση από τους διαγωνιζόμενους σε μια ατμόσφαιρα μυσταγωγική και ζεστή.

Οι φετινοί ποιητικοί αγώνες ήταν αφιερωμένοι στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Τις εκδηλώσεις πλαισίωσε το «Κουαρτέτο εγχόρδων Αθηνών» υπό τη διεύθυνση του πρώην προεξάρχοντα της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών, Παντελή Δεσποτίδη!

Λογοτεχνική πρόεδρος του 33ου Ποιητικού διαγωνισμού είναι η Αγγελική Ψακή-Κωβαίου (έφορος  της Π.Ε.Λ.)

Δόθηκαν τρία βραβεία και επτά έπαινοι καθώς και τιμητικές διακρίσεις σε όλους όσους προκρίθηκαν για τους Δελφούς.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Α΄: Γιάννης Διαμαντόγλου με το ποίημα «Καθηλωμένες αλήθειες»

Β΄: Βασιλείου Πέτσα Βέρα ‘’ ‘’ «Το τελευταίο ηλιοτρόπιο»

Γ΄: Βασιλάκος Κώστας ΄΄ ΄΄ «Ονείρου απόπλους»

ΕΠΑΙΝΟΙ

Σουραφή Στυλιανή,Ταγκάλου Νίκη, Κάλφα Αγγελική, Βαξεβάνη Μυρτώ, Δασκόλια Σταματίνα , Παπαγεωργίου Ντόρα, Χριστιά Βαρβάρα

Την κριτική επιτροπή ΔΕΛΦΩΝ αποτελούσαν η Mαρία Σκουρολιάκου, ποιήτρια, κριτικός λογοτεχνίας UNESCO), ως πρόεδρος της επιτροπής και μέλη ο Σταύρος Σταμπόγλης, ποιητής λογοτέχνης, η Τζίνα Καρβουνάκη , μεταφράστρια , αντιπρόσωπος του Διεθνούς ποιητικού διαγωνισμού NOSSIDE ,ο Ηλίας Ππακωνσταντίνου , ποιητής, η Μαρία Ράπτη φιλόλογος, μέλος Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων Φωκίδας.

Την κριτική επιτροπή ΑΘΗΝΩΝ αποτελούσαν οι λογοτέχνες:

  • Γεωργαντάκη – ψυχογιού φωτεινή
  • Τεργιακή Στέλλα
  • Λέντζος Δημήτριος
  • Φιλιππάκης Γιάννης
  • Αγγελική Ψακή-Κωβαίου