Χρυσός Κώστας Συγγραφέας

O Κώστας Χρυσός γεννήθηκε στην Ελλάδα, μετακόμισε στο Newcastle της Αγγλίας το 1975, όπου ζει από τότε. Έχει Masters στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο του Sunderland και Mastes in Creative Writing ( Λογοτεχνία) από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, και εργάστηκε σαν ηλεκτρονικούς, υπευθύνους δικτύου, και καθηγητής σε Κολλέγια και πανεπιστήμια.

Για πάνω από δύο χρόνια βοήθησε με τη λειτουργία του Morden Tower (http://www.mordentower.org/), το πιο γνωστό λογοτεχνικό ορόσημο της Βρετανίας, όπου εκατοντάδες ποιητές έρχονται για να απαγγείλουν (συμπεριλαμβανομένων Allen Ginsberg, Ted Hughes, Seamus Heaney και Carol Ann Duffy).

Έχει συν-επιμεληθεί και σχεδιάσει την «Morden Poets» Ανθολογία, το 2003. Έχει διαβάσει σε πολλούς χώρους στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Ο Κώστας γράφει στα ελληνικά και αγγλικά.

Εκδόσεις περιλαμβάνουν: ”Με άλλα λόγια,” ποιητική ανθολογία, το 2000, και η ποίησή του εκδόθηκε σε πέντε ανθολογίες και πολλά διεθνή περιοδικά. Επίσης, έχει μεταφράσει στα ελληνικά το «Briggflatts» του Basil Bunting. Ένα από τα άρθρα του για ePoetry και eZines εμφανίστηκε στο «Poetry Writers’ Yearbook 2008».

Είναι ο συντάκτης και δημιουργός της interpoetry.com.

Έχει τελειωμένα δύο θεατρικά έργα, και αργάζετε σε δύο άλλα βιβλία. Είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε εξώφυλλα και σε πολλά περιοδικά τέχνης.