Βαΐτση – Βάκρου Αλεξάνδρα Ποιήτρια

Η Αλεξάνδρα Βαΐτση – Βάκρου γεννήθηκε στη Μαγουλίτσα της Καρδίτσας. Στο δημοτικό σχολείο του χωριού της έμαθε τα πρώτα γράμματα και τις εγκύκλιες σπουδές τις περάτωσε στην Αθήνα. Εργάστηκε, για σύντομο χρονικό διάστημα, στον ιδιωτικό τομέα.

Σε ηλικία 19 χρόνων παντρεύτηκε τον διακεκριμένο οικονομολόγο, αγωνιστή της δημοκρατίας κι ένα από τα εξέχοντα στελέχη της ΕΤ1, Διονύση Βάκρο. Την ίδια εποχή κάνει επίσημα την εμφάνισή της στα γράμματα δημοσιεύοντας ποιήματά της -που από μαθήτρια του δημοτικού άρχισε να γράφει- σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Παράλληλα διδάχτηκε μαθήματα ορθοφωνίας και απαγγελίας.

Ακόμα, παρακολούθησε σεμινάρια ψυχολογίας και φιλοσοφίας, σε κέντρα ελεύθερων σπουδών της Αθήνας.

Έχει εκδώσει εφτά ποιητικές συλλογές και μία μελέτη. Ασχολήθηκε και με το διήγημα, κι ένα από αυτά βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό λογοτεχνίας. Έλαβε, επίσης, μέρος σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς ποίησης όπου διακρίθηκε ή βραβεύτηκε, πάνω από είκοσι φορές. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί στα αγγλικά, γαλλικά, πολωνικά και σέρβικα. Μέρος του έργου της περιλαμβάνεται σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες ποίησης. Με το έργο της ασχολήθηκαν γνωστοί άνθρωποι των γραμμάτων μας όπως: Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Γιάννης Κουτσοχέρας, Ηλίας Σιμόπουλος, Ντίνος Βλαχογιάννης, Κώστας Βαλέτας, Χρυσάνθη Ζιτσαία, Στάθης Παρασκευόπουλος, Καίτη Λειβαδά, Ευάγγελος Ρόζος, Χρήστος Κουλούρης κ.π.ά.

Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

(2010)Ταξίδι χωρίς όνομα, Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων «Χάρη Τζο Πάτση»