Κανελλοπούλου – Ντινοδήμου Όλγα Ποιήτρια - Μουσικολόγος

Η Όλγα Κανελλοπούλου-Ντινοδήμου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει κάνει σπουδές στη φιλοσοφία και στην ψυχολογία. Μετά από μαθήματα πιάνου και θεωρίας στο Εθνικό Ωδείο, σπουδάζει μουσικολογία στη Santa Cecilia της Πάρμας στην Ιταλία. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στα καλλιτεχνικά, σε διάφορες εφημερίδες, δίνοντας διαλέξεις πάνω σε μουσικά θέματα.

Το 1979 ίδρυσε το Μουσικό Σύλλογο «ΛΙΝΟ», διοργανώνοντας μουσικοποιητικές βραδιές. Το 1980 ίδρυσε την παιδική χορωδία του δήμου Δάφνης, έχοντας τη διεύθυνσή της για δυο χρόνια. Το 1979 εξέδωσε τα πρώτα της βιβλία με τίτλο «Θέμα Συνειδήσεως». Ένα μυθιστόρημα διακοσίων σελίδων και μια ποιητική συλλογή με τον ίδιο τίτλο ογδόντα σελίδων. Το 1980 εξέδωσε δύο ποιητικές συλλογές με τίτλο «Μικρές Ζωές, Μεγάλες Πνοές» και «Στιγμιαίες Εικόνες».

Επίσης, το 1980 εξέδωσε ένα συγγραφικό έργο τετρακοσίων πενήντα σελίδων με τίτλο «Έντεχνη Ευρωπαϊκή Μουσική» και υπό έκδοση βρίσκονται δύο τόμοι τετρακοσίων είκοσι και τετρακοσίων τριάντα σελίδων αντίστοιχα, με τίτλο «Ιστορία της Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής».

Ποιήματά της και διηγήματα υπάρχουν στο «Πολύπτυχο» του 1982. Επίσης, ποιήματά της βρίσκονται στο βιβλίο «80 Χρόνια Γυναικείας Ποίησης 1900-1980» Τον Μάρτιο του 2015 από τις Εκδόσεις Αγγελάκη εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Θεοί Εσμέν» όπου πήγε και σε δεύτερη έκδοση τον Οκτώβριο 2015. Ακολουθεί, επίσης το 2015 η ποιητική συλλογή «Αγγίγματα Ψυχής».

Το 2016 από τις Εκδόσεις Αγγελάκη εξέδωσε δύο ποιητικές συλλογές με τίτλο «Απόηχοι Χρωμάτων», και «Πέλαγος Εντυπώσεων» . Μέρος του έργου της έχει συμπεριληφθεί στον 29ο τόμο της Λογοτεχνικής Εγκυκλοπαίδειας του Κέντρου Ευρωπαικών Εκδόσεων Χάρη Πάτση.

Ποιήματά της επίσης βρίσκονται στα βιβλία «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΙΧΟΣ», «INTELLIGENTSIA 02» (2015), στην «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ» (2015), στην ποιητική ανθολογία «ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ» (2016) και στο περιοδικό «ΚΕΛΑΙΝΩ». Το ποίημα της «ΔΙΚΑΙΩΣΗ» είναι πρωτοσέλιδο στο βιβλίο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ «χωρίς σύνορα». Έχουν μεταφρασθεί ποιήματά της στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Γερμανικά. Έχουν μελοποιηθεί αρκετά ποιήματά της και έχει καταξιωθεί με πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις.

Όλο το έργο της παρουσιάσθηκε το 2016 υπό την αιγίδα της UNESCO, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ, στην Αθήνα. Είναι ιδρυτικό μέλος του Μουσικού Συλλόγου «Λίνος», μέλος του Μουσικού Ομίλου Κορίνθου «Φοίβος», μέλος της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, του «Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού» (Φ.Ο.Υ.), του Φυσιολατρικού Συλλόγου «Όαση», του «Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης», του Ομίλου «Ξάστερον» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ.).

Είναι μέλος στην «Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών», στην «Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών» και στην «Ελληνική Ιατρική Βοήθεια» όπου βοηθάει στην Ασία, στη Νότια Αμερική και στην Αφρική, κάνοντας παράλληλα ντοκιμαντέρ. Ομιλεί Αγγλικά και Ιταλικά.