Αρωνιάδα Πόπη Ποιήτρια

Η Πόπη Αρωνιάδα γεννήθηκε στο Λημέρι Ευρυτανίας το 1961. Ζει από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας στην Αθήνα, μέχρι σήμερα. Σπούδασε λογιστικά για βιοποριστικούς λόγους, όμως την κέρδισε ολοκληρωτικά  η αγάπη της για την ψυχολογία και την ποίηση, που ασχολήθηκε εντατικά για πολλά χρόνια. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο χώρο των ΜΜΕ.
Η πρώτη της επαφή με τους λογοτεχνικούς κύκλους ήταν  1985, όταν έγινε μέλος της ΠΕΠΑ, έλαβε μέρος και διάκριση σε διαγωνισμό της. Είναι ενεργό μέλος της  Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Έχει διακριθεί το  έτος 2013 και 2014 στους Δελφούς στους αντίστοιχους διαγωνισμούς ποίησης της ΠΕΛ, πήρε «το βραβείο του Αισχύλου» στο Δ’ παγκόσμιο διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού.
Τον ίδιο χρόνο ήρθε και το 3ο βραβείο από τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό «Σικελιανά» και το 2ο βραβείο από το διαγωνισμό του περιοδικού «Κελαινώ». Ποιήματά της δημοσιεύονται στα περιοδικά «Εύλογον», «Πνευματική Ζωή» και στην επιθεώρηση λόγου και τέχνης «Υφος».Η μεγαλύτερη έως τώρα κατάκτηση της, είναι το 2ο βραβείο στον 30o Παγκόσμιο Διαγωνισμό ποίησης Premio Nosside 2014 στο Reggio Calabria της Ιταλίας.
Έχει εκδώσει  τρία  βιβλία,  η πρώτη της συλλογή «Μυσταγωγία»  το 2013 και η δεύτερη το 2014«Στεναγμοί Ανατολής» συλλογή από Χαϊκού. Το 2015 βγήκε η μεγάλη ποιητική της συλλογή «Ιστοί βαθιάς αλήθειας» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Υπό έκδοση βρίσκεται κι ένα μυθιστόρημά της.
Συνεχίζει να υπηρετεί το χώρο της λογοτεχνίας με πάθος, καθώς η συγγραφή αποτελεί τη μεγάλη της αγάπη.