36οι Δελφικοί Αγώνες Ποίησης της Π.Ε.Λ.

Με μεγάλη επιτυχία έλαβαν χώρα οι 36οι Δελφικοί Αγώνες Ποίησης της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) το Σάββατο 25 και τη Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στους Δελφούς.
Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος του Διαγωνισμού σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στο κέντρο δεξιώσεων «Συμπόσιο», όπου ο υπέροχος εξωτερικά διαμορφωμένος χώρος, όπου έγινε η εκδήλωση σε συνδυασμό με το κουαρτέτο των εγχόρδων Αθηνών υπό τη Διεύθυνση του κυρίου Παντελή Δεσποτίδη, επιλέγοντας μουσικά κομμάτια μεγάλων συνθετών, καθώς και οι απαγγελίες των ποιημάτων μας ταξίδεψαν όμορφα δίνοντας μια ιδιαίτερη μυσταγωγία στη βραδιά.
Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τον κύριο Δημοσθένη Δέπο, δικηγόρο και συγγραφέα, γιο του ιδρυτή της Π.Ε.Λ Γεώργιο Δέπο,τον κύριο Βασίλη Παπαδόπουλο, στιχουργό, τη κυρία Βίβιαν Γιαννούδη Αυγερινού, επίτιμη πρόεδρο της Π.Ε.Λ.,τη κυρία Πόπη Σπιτά, πρώην γενική γραμματέα της Π.Ε.Λ. και τον τέως πρόεδρο της Π.Ε.Λ. και Ακαδημαϊκό κύριο Τάσο Λέρτα. Υπεύθυνη του διαγωνισμού ήταν η ταμίας της Ένωσης, κυρία Παρασκευή Μέμο.
Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 έγινε το δεύτερο μέρος των 36ων Δελφικών Αγώνων στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον Έφορο της Π.Ε.Λ.,κύριο Βασίλη Φλώρο. Ακολούθησε ένα μικρό αφιέρωμα στο 1821 που επιμελήθηκε και παρουσίασε η σκηνοθέτης και ηθοποιός κυρία Έλενα Στρατή μαζί με τον κύριο Φλώρο.
Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Προέδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, κύριος Νικόλαος Κούκης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του και τις δύο μέρες των Δελφικών Αγώνων Ποίησης και τα όσα είπε ήταν εξαιρετικά. Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος της Π.Ε.Λ κυρία Αγγελική Ψακή Κωβαίου και μετά το τέλος των απαγγελιών των 59 προκριθέντων, διεκόπη η εκδήλωση για να συνεδριάσει η κριτική επιτροπή.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ακόλουθες βραβεύσεις:
Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον κύριο Αντώνη Μικέλη.
Στο δεύτερο βραβείο υπήρξε ισοψηφία τεσσάρων ποιημάτων οπότε και απονεμήθηκε στην κυρία Ειρήνη Χιώτη , στην κυρία Ευτυχία Σταματοπούλου , στον κύριο Ευθύμιο Φαλτάκα και στην κυρία Ειράνα Βιδάλη.
Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στον κύριο Γιάννη Γερογιάννη.
Δόθηκαν επίσης επτά έπαινοι, στην κυρία Ολυμπία Τσικαρδάνη, στην κυρία Χλόη Βερίτη,στην κυρία Ραφαέλα Γρηγορίου, στον κύριο Αντώνη Ευθυμίου, στον κύριο Διονύσιο Χιόνη,στην κυρία Αγγελική Αβράμογλου και στον κύριο Δημήτρη Βαρδάβα και οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι έλαβαν τιμητική διάκριση για τη συμμετοχή τους.
Το διήμερο αυτό μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Λ κύριος Ηλίας Παπακωνσταντίνου και ο ειδικός γραμματέας της Π.Ε.Λ κύριος Μάνος Μελισσουργάκης.
Το πρόγραμμα επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του.
Ο κύριος Σταύρος Γαλανάκης,μέλος της Π.Ε.Λ. και επιτυχημένος επιχειρηματίας υπήρξε για άλλη μία χρονιά χορηγός των Δελφικών Αγώνων.
Την δημοσιογραφική κάλυψη των 36ων Δελφικών Αγώνων είχε η δημοσιογράφος κυρία Αριστέα Κοντόζογλου.
Της δημοσιογράφου Αριστέας Κοντόζογλου