Ευχαριστίες από τον Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής των 34ων Πανελληνίων Ποιητικών Αγώνων των Δελφών, Εμμανουήλ Κ. Δουνδουλάκη

Αθήνα, 17/ 6/ 2019

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Πανελληνίου Ενώσεως Λογοτεχνών κ. Τάσο Λέρτα,

Εκλεκτά μέλη του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου Αυτής,

Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να εκφράσω τα ειλικρινή συναισθήματα και τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου προς Εσάς κ. Πρόεδρε της ΠΕΛ, αγαπητέ μου κ. Τάσο Λέρτα, για την εξαιρετική τιμή που μου επιφυλάξατε να με προτείνετε για τη θέση του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής των 34ων Πανελληνίων Ποιητικών Αγώνων των Δελφών. Η πρότασή Σας αυτή, με συγκίνησε βαθύτατα, με τίμησε και κατέδειξε, γι’ ακόμη μία φορά, το «γεγυμνασμένο αισθητήριό σας». Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη Σας προς το πρόσωπό μου! Ελπίζω να μην στάθηκα κατώτερος των προσδοκιών Σας κατά την άσκηση των καθηκόντων μου. Για τυχόν παραλήψεις από μέρους μου, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Σε κάθε περίπτωση, Σας είμαι ευγνώμων!

Από τη θέση αυτή επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο των 34ων Αγώνων των Δελφών, κ. Κ. Μούσσα, για την υποδειγματική συνεργασία που είχαμε, όλο αυτό το διάστημα, καθώς επίσης κάθε μέλος του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΛ για τη δυνατότητα που μού παρείχατε τις δύο αυτές ημέρες να Σας γνωρίσω καλύτερα, να διακρίνω ψηφίδες της προσωπικότητάς Σας, να διδαχτώ από το λόγο, τις πράξεις και τη σιωπή Σας, να «μαθητεύσω παρά τους πόδας» Σας. Η εμπειρία που αποκόμισα από την εν γένει συναναστροφή μου μαζί Σας, υπήρξε –χωρίς υπερβολή- μάθημα ζωής και η στήριξή Σας ουσιαστική.

Δράττομαι της ευκαιρίας να Σας πληροφορήσω ότι την ερχόμενη εβδομάδα που θα βρίσκομαι στην Αυστραλία για την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, εκλεκτού συναδέλφου και αγαπητού φίλου κ.κ. Μακαρίου, ως εκπρόσωπος της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, πρόκειται – όπως με πληροφόρησαν- να απευθύνω σύντομο χαιρετισμό, 2-3 λεπτών, κατά το Επίσημο γεύμα που θα ακολουθήσει της ως άνω τελετής. Στο πλαίσιο του χαιρετισμού αυτού (στη Αγγλική) θα μεταφέρω επίσης τη χαρά της ΠΕΛ, –όπως μου ζητήσατε κ. Πρόεδρε- για την πρόκριση του Πρωθιεράρχη, καθώς επίσης την πρόθεση της Ενώσεως να Τον τιμήσει στο μέλλον. Επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι το κείμενό μου, η τιμητική αναφορά, θα εστιάσει σε 3 άξονες:

α. Στη συνεισφορά του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, με την εν γένει παρουσία του, τη συγγραφική και λογοτεχνική δραστηριότητά του, στα Γράμματα και στον Πολιτισμό.

β. Στην τιμή, μέσω του προσώπου Του, του μακαριστού προκατόχου Του κυρού Στυλιανού, του οποίου μόνο το ποιητικό έργο υπερβαίνει τα 45 βιβλία.

γ. Στην αναγνώριση της πολύτιμης συμβολής της εν Αυστραλία πολυπληθούς ομογένειας, στη διατήρηση της Γλώσσας, της Ελληνικής ταυτότητας, και του Πολιτισμού μας.

Το κείμενο αυτό, μόλις το ετοιμάσω, θα το στείλω στον σεβαστό Πρόεδρο, κ. Τ. Λέρτα, για το αρχείο της ΠΕΛ.

Καταλήγοντας, εκφράζω γι’ ακόμη μία φορά τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου προς όλους Εσάς και τον καθένα χωριστά, για την εξαιρετική τιμή που μου επιφυλάξατε στους Δελφούς. Επιθυμώ να γνωρίζετε ότι είμαι στη διάθεσή Σας κ. Πρόεδρε, στη διάθεση της ΠΕΛ, για ό,τι χρειαστείτε (έστω κι αν δεν απαιτεί προβολή), με την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες εργασίας την περίοδο εκείνη, μού παρέχουν την ευχέρεια. Εύχομαι «Καλό Καλοκαίρι!»

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Εμμανουήλ Κ. Δουνδουλάκης