Γαλάνης Σταμάτης

Ο Σταμάτης Γαλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Έχει σπουδάσει Ευρωπαικές σπουδές και Career Management στο πανεπιστήμιο του CENTRAL LANCASHIRE και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις από το πανεπιστήμιο του LANCANSTER. Το 2015 ολοκλήρωσε κύκλο μαθημάτων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα την «Δημιουργική Γραφή», από το οποίο επιτυχώς αποκόμισε πιστοποιητικό επιμόρφωσης με άριστη επίδοση.


Από παιδική ηλικία γράφει στίχους, κείμενα, πεζά και ποιήματα, και παράλληλα συνθέτει μουσική. Ενίοτε κυκλοφορεί αποσπάσματα από τις μουσικές παραγωγές του στο διαδίκτυο και έχει δημιουργήσει δικό κανάλι στο YouTube και στο EthnoCloud. Παράλληλα μελοποιεί ποιήματα ομότεχνων συναδέλφων και συμμετέχει σε δικά του μουσικά σχήματα.

Από το 2016 διατηρεί μηνιαία στήλη αφιερωμάτων μουσικού περιεχομένου στο ηλεκτρονικό περιοδικό «ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ» και ενίοτε δημοσιεύει ποιήματα και κείμενα του σε αντίστοιχα ηλεκτρονικά περιοδικά όπως το «POLISPOST» και το λογοτεχνικό περιοδικό «ΚΕΦΑΛΟΣ».

Έχει εκδόσει τρεις ποιητικές συλλογές. «ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ» (2011), «ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ» (2016) και την «ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΣΧΑΣΗ» (2019). Το τελευταίο του βιβλίο ήταν μεταξύ των βραβευμένων βιβλίων του 2019 από τον ΕΠΟΚ. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ποιητικές ανθολογίες όπως τα «Συνομιλώντας με τον Τάσο Λειβαδίτη» (2019), στο λεύκωμα ζωγραφικής «Αποτυπώματα ενός σύγχρονου ζωγράφου» του Οδυσσέα Άννινου (2019), στην «Φιλολογική Πρωτοχρονιά» (2019) και στο «Συνομιλώντας με τον Arthur Rimbaud». (2020) Ποιήματα και πεζά του έχουν τιμηθεί από διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Το 2019 έγινε μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.